Ryhmä

Image

COMPANY UUSI MAAILMA

Company Uusi Maailma on oma planeettansa esittävien taiteiden avaruudessa. Ryhmän moottorina on sen tekijöiden poikkitaiteellinen eri genrejen fuusioita kaihtamaton sekä niitä hyväksikäyttävä monimuotoisuus, joka on otettavissa vastaan katsojaa vaalivana kokemuksena niin vaativalle katsojalle kuin kulttuurin uteliaalle kokijalle. Kun osaa ymmärtää laittaa järjen sivuun, on kokemus voimakas, lämmin ja lähtemätön.

Company Uusi Maailma on keskisuomalainen monitaiteista esittävää taidetta luova ryhmä. Se on tunnettu taiteenaloja yhteen tuovista esityskonsepteistaan sekä tilalähtöisen taiteen tekemisestä. Ryhmän tapa olla ja tehdä on vahvan visuaalinen, fyysinen ja usein sanaton. Sen taiteellinen työskentely on kollektiivista ja sen tuotoksena syntyy oma estetiikka, uusi maailma.

16-vuotisen uransa aikana Company Uusi Maailma on toteuttanut koko illan teoksia, proge- ja katusirkusesityksiä sekä esimerkiksi eksistentiaalisen elokuvan ja esittävän taiteen keinoin operoivan pakohuonepelin. Ryhmä on esiintynyt viidessä eri maassa, mutta myös kansallispuiston soidensuojelualueella ja tyhjissä tehdashallitiloissa.

Company Uusi Maailma on vieraillut muun muassa Cirko-festivaalilla, Jackson's Lane -teatterissa (Iso-Britannia) ja Jyväskylän kaupungin päänäyttämöllä sekä esiintynyt tilauksesta Jyväskylän Paviljongissa. Ryhmälle myönnettiin Keski-Suomen taidetoimikunnan palkinto vuonna 2011 ja Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinto vuonna 2015.

Ryhmän taustalla toimiva taustayhdistys Sirkus- ja monitaideyhdistys Company Uusi Maailma ry:n toiminnasta vastaa hallitus, joka koostuu esiintyvän työryhmän jäsenistä sekä taiteen alan ja kulttuuriorganisaatioiden ammattilaisista.

Company Uusi Maailma saa toiminta-avustusta Taiteen Edistämiskeskukselta ja Jyväskylän Kaupungilta. Ryhmä on osa Jyväskylän Taiteen Vapaa Kenttä -verkostoa.