GLOBALLY WANTED

”Tuntematon elikko, joka ei ole omalla pihallaan

GLOBALLY WANTED on mystinen ja äkkiväärä sukukokous. Tummanpuhuva heimo alkaa etsiä sitä, mikä on maailmanlaajuisesti niin haluttua. Rautakuutio täyttyy herkkyydellä ja väkivallalla, lopputuloksena särkyneitä sieluja ja rikkoutuneita raajoja.

”En tiedä, mihin tätä voisi verrata. Ei mihinkään. Pelottavaa ja aistit samalla nautinnollisesti täyttävää.” – Jussi Tossavainen, Helsingin Sanomat 5.10.2011.

Teemoja käsitellään parkourin, akrobatian, tanssin, sanattoman teatteri-ilmaisun ja visuaalisen kerronnan keinoin. Maagis-maaninen musiikki luo absurdin ja mustaa huumoria tihkuvan mielenmaiseman.

GLOBALLY WANTED:ia on kutsuttu Company Uusi Maailman läpimurtoteokseksi. Se esitettiin ensimmäisen kerran Huoneteatterissa, Jyväskylässä, jonka jälkeen se on kiertänyt Suomessa, Saksassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Iso-Britanniassa yhteensä 37 kertaa 13 eri paikassa. Näihin lukeutuvat vierailut Cirko – Uuden sirkuksen festivaalilla Helsingissä vuonna 2012 ja Jackson’s Lane -teatterissa Lontoossa vuonna 2015. Teokselle myönnettiin Keski-Suomen taidetoimikunnan palkinto vuonna 2011.

TYÖRYHMÄ

Ohjaus: Seija Hakkarainen
Esiintyjät: Sami Keinänen, Mikko Kervinen, Perttu Pihlaja, Lotta Roukala, Saga Elgland (2014–), Noora Pasanen (2011–2013), Kaisa Pesonen (2011–2013)
Valosuunnittelu: Arto Saarelainen, Antti Helminen
Valoajo: Arto Saarelainen, Antti Helminen, Jukka Väisänen
Pukusuunnittelu: Seija Hakkarainen & Sari Nyman
Pukuompelu: Sari Nyman
Musiikin sävellys: Pekka Huttunen

Muusikot levyllä: Johannes Geisser, Ville Huovinen, Pekka Huttunen, Sami Keinänen, Kimmo Kuokkala, Petra Piiroinen, Michael Semper, Tom Semper, Eero Virtanen

Äänihenkilö: Karri Kuivanen, Jaakko Peltola, Ari Lampinen, Michael Semper
Lavasterakennus: Tuomas Talvitie, Heikki Riikonen
Graafikko: Jukka Kaikkonen
Valokuvaus: Jarmo Lahtinen, Réne Limbecker
Video: Rosaliina Elgland

Tuotanto: Company Uusi Maailma
Yhteistyössä: Theaterscheune Teutleben, Jyväskylän Huoneteatteri, The Concept of Dash
Yhteistuotanto: Cirko – Uuden sirkuksen keskus
Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto / Keski-Suomen rahasto, Jyväskylän taide- ja tiedesäätiö
Esityspaikka: Useita
Ensi-ilta: 3.10.2011, Huoneteatteri

Tilausesitykset: maire(at)sophiesentertainment.com

Voit tilata GLOBALLY WANTED Soundtrack-CD:n lähettämällä sähköpostia osoitteeseen gwmusic@uusimaailma.org. Hinta 15€ sis. postikulut Suomessa.

VIDEO